Общата стойност на извършеното незаконно строителство на инфраструктури обекти е малко

...
Общата стойност на извършеното незаконно строителство на инфраструктури обекти е малко
Коментари Харесай

Министър Шишков: Общата стойност на незаконното строителство на инфраструктурни обекти е над 1 милиард лева

Общата стойност на осъщественото нелегално строителство на инфраструктури обекти е малко над 1 милиард лв.. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков по време на конференция на тематика " Изразходвани обществени средства за нелегално строителство на държавни обекти ", заяви кореспондент на Агенция " Фокус “.

Според него решението е Народното събрание да гласоподава препоръчаните промени в Закон за устройство на територията, според които се вкарва правилото на търпимостта на противозаконните градежи.

По думите на арх. Шишков, посредством процедурата за решение, която оферират ще бъде тествано това нелегално строителство ", сподели Шишков.

Министър Шишков изброи следните нарушавания:

За автомагистрала " Хемус “ са дадени 212 милиона лв., платени предплатено, добави Шишков.

За Участък 4 без утвърдени планове и без издадено позволение за градеж на общо 5,300 км, пътят е построен до стадий полагане и валиране на настилка с трошен камък, дружно с водостоци под него и трите подлеза. На още 2 км са осъществени изкопни работи и се построяват още три водостока. На още към 9,260 км е изършено лишаване на хумусния пласт. Извършени са СМР на 16,560 км от обща 28,230 км, изясни Шишков и добави, че за Участък 5 пък без утвърдени планове и без издадено позволение за градеж са осъществени изкопни работи на 1,250 км. На още 7,150 км е лишен хумусният пласт. Извършени са СМР на 8,400 км от общо 23,200 км.

Обща стойност на договорите с контрагенти за строителство на лот 4 и 5 от AM " Хемус " е 212 143 345,6

Незаконно осъществени СМР по настоящ ремонт и поддържане на Републиканската пътна мрежа:

Участъци от Републиканската пътна мрежа - РПМ, на които са осъществени нелегално строителни и монтажни работи (СМР), оповестени като настоящ ремонт, само че попадащи в обсега на " главен " ремонт по смисьла на Закон за устройство на територията, съгласно доклада на ДНСК и АПИ от 21.11.2022 година

95 обекта с обща дължина 287, 844 км. Част от тези обекти са поправки на Автомагистрала “Тракия ", Пътен надлез над I-8 /Е80/, пътят София-Калотина.

Язовири с осъществени противозаконни СМР:

С Решение Ne 495/13.07.2018 година на Министерски съвет е утвърден списък на язовирните стени и оборудванията към тях на 414 бр. язовири държавна и общинска благосъстоятелност, избрани като нуждаещи се от незабавен ремонт.

Изготвен е отчет на ДНСК от 15.09.2022 година с заключения от осъществените инспекции.

Проверени са 71 бр. язовири, от тях на 42 бр. язовири е осъществен главен ремонт без утвърдени планове и без издадени позволения за градеж.

Общинско нелегално строителство:

Основен ремонт път VIR 2283 /II-407 / с. Мирово - ЖП гара Асеново - С. Асеново, не разполага със строителни бумаги. Възложител е община Стражица;

Строеж " Улична канализация, ф110 с дължина 55 м и 2 бр. ревизионни шахти ", М-Ст " Абатко ", к. к. " Св. св. Константин и Елена ", гр. Варна.

Възложител е община Варна. Строителството е осъществено без утвърдени планове и позволение за строеж;

Водоснабдяване на с. Чолаково - реорганизация и главен ремонт на съществуващ водопровод и нов външен довеждащ тръбопровод.

Строеж: " Реконструкция и главен ремонт на светофарна уредба ". Обектът

се намира на кръстовището на бул. " Акад. Иван Гешов " и ул. " Урвич " пред УМБАЛ " Св. Иван Риски " и е осъществен без съществуването на строителни бумаги. Възложител е Столична община:

Строеж: " Основен ремонт на алейно осветяване на Южен парк " е изпълнен от Столична община без нужните строителни бумаги.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР